Deel dit artikel
-

BuyBay met software voor recommerce distributriecentra

Distributiecentra van webwinkels kunnen deze klantengroep een nieuwe dienst gaan bieden met de recommercesoftware van BuyBay.

Ze kunnen namelijk retour gezonden producten efficiënter en beter gaan beoordelen door door middel van slimme routing en gedetailleerde productbeoordeling.

Concreet komt het erop neer, dat wanneer een product retour aankomt bij een distributriecentrum dat daar een medewerker met BuyBay-software aan de slag gaat. Hij beoordeelt de kwaliteit van het product en voedt dat het systeem.

De software bepaalt de optimale bestemming voor elk uniek product. De producten worden vervolgens automatisch verkocht via online marktplaatsen voor consumenten, eigen verkoopkanalen van de klant en BuyBays eigen netwerk van meer dan duizend b2b-inkopers. Het houdt rekening met reparatie- en recyclingopties.

Een samenwerking met de Duitse e-tailer Contorion en diens logistieke partner Fiege verdrievoudigde de winst. Tijdens de eerste maand wist Contorion tot tachtig procent van de oorspronkelijke nieuwwaarde te behalen.

Dit is het eerste SaaS-product van CEO Machiel Tiddens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond