Deel dit artikel
-

Buyonline failliet, aan doorstart wordt gewerkt

Buyonline is failliet verklaard. Dat maakte het bedrijf, dat computerapparatuur via internet verkocht, op zijn site bekend. Het bedrijf verkeerde al enige tijd in problemen en had dringend behoefte aan nieuw kapitaal. Aan een doorstart wordt gewerkt, waarbij ook plaats zou zijn voor de overgebleven acht personeelsleden. Een financier daarvoor had zich al gemeld.

Half juni kwam Buyonline, dat voor 18,5 procent in handen is van Newconomy , in betalingsproblemen. De kredietfaciliteit bij NMB Heller werd ingetrokken omdat er sprake zou zijn van ten onrechte ingediende facturen. Volgens ceo Robert Poorter van Buyonline bleek uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers dat dit niet het geval was. "Maar voor ons faillissement was dit de eerste dominosteen."

Terwijl de administratie van Buyonline werd doorgelicht door PricewaterhouseCoopers, tuimelde de omzet van het bedrijf, aldus Poorter. "Van 3,4 miljoen gulden in maart naar 1,6 miljoen gulden in april." Toen NMB Heller wederom kredieten beschikbaar stelde deed het dit op basis van de omzet in april, aldus Poorter. Zelf had Buyonline niet de middelen om een dergelijke terugslag te weerstaan. "We hebben een structureel gebrek gehad aan kapitaal", zegt Poorter. Hoewel op beperkte schaal er weer krediet voorhanden kwam, zorgde het intrekken van het bankkrediet door ING aan de andere kant ook weer voor nieuwe financiële problemen.

Om nieuw kapitaal aan te trekken voerde Buyonline al enkele maanden gesprekken met mogelijke investeerders. Aandeelhouders Newconomy en Invest waren niet bij machte om bij te springen. Uiteindelijk bleven er twee partijen over die interesse hadden, aldus Poorter, waarvan er een alleen geïnteresseerd was in het financieren van een doorstart. Volgens Poorter was er behoefte aan 2,5 miljoen gulden nieuw kapitaal.

De afgelopen weken voerde Buyonline al een reorganisatie door waarbij van de 25 medewerkers er 17 werden ontslagen. De resterende 8 medewerkers zijn nu ook ontslagen, maar volgens Poorter is er voor hen na de doorstart weer plaats bij Buyonline. Over de omvang van de schuld die Buyonline heeft wilde Poorter geen uitlatingen doen.

Bij NMB Heller was vanmiddag niemand beschikbaar om commentaar te geven op de lezing van Buyonline.

Deel dit bericht

3 Reacties

a freind

Vriend en vijand kijk eens op {www.buyonline.nl; http://www.buyonline.nl }. Het goede komt altijd bovendrijven.

Peter t'Hart

De activiteiten van BuyOnline International zijn overgenomen door PersonalWare uit Utrecht. Momenteel worden alle benodigde voorbereidingen getroffen. Naar verwachting zal BuyOnline vanaf maandag 7 augustus weer volledig operationeel zijn. Als je niet een secuur op je calender kan kijken… zie inderdaad http://www.buyonline.nl.

anoniem

Wat bedoel je met goede komt bovendrijven?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond