Deel dit artikel
-

Ook Bwin moet inzet Nederlandse gokker terugbetalen

Opnieuw heeft een Nederlandse gokker een buitenlands gokbedrijf voor de rechter gesleept om zijn volledige inzet over bijna twee jaar terug te laten betalen. Het bedrijf had geen vergunning in Nederland en volgens de rechter is het contract dat werd gesloten daarom ongeldig. De gokker zette in totaal ruim 187.000 euro in.

De man gokte in de periode januari 2018 tot en met november 2019 via de website van het in Malta gevestigde Bwin.

Naast de inzet komt er ook nog rente en proceskosten bij waardoor het bedrag oploopt tot rond de twee ton.

Advocaat Benzi Loonstein laat tegenover de Volkskrant weten dat het bedrijf niks had ondernomen om de man af te remmen in zijn gokgedrag, ondanks dat hij ‘duidelijke signalen’ vertoonde van verslaving.

Bwin erkent dat zij geen vergunning had om in Nederland online kansspelen aan te bieden, maar meent dat het verbod niet leidt tot een nietige overeenkomst, omdat dat niet de strekking is van het verbod of dat in ieder geval nu niet meer is.

Dezelfde rechtbank (Overijssel) besloot onlangs ook dat Unibet een Nederlandse gokker zijn gokschulden van ongeveer 8.600 euro moet terugbetalen.

In deze periode had het moederbedrijf van de twee websites waar de man gokte, Trannel International Ltd. uit Malta, geen Nederlandse vergunning voor online gokken, doch een vergunning van de Maltese kansspelautoriteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond