Deel dit artikel
-

‘Cryptoleenbedrijf Genesis vraagt alsnog faillissement aan’

Cryptoleenbedrijf Genesis Global Capital vraagt mogelijk deze week nog faillissement aan. Dat melden verschillende media, waaronder Bloomberg en de Financial Times.

Het cryptobedrijf kreeg in november te maken met liquiditeitsproblemen na het omvallen van FTX. Klanten van het bedrijf hebben sinds medio november geen toegang meer tot hun geld.

Genesis is ruim 3 miljard dollar verschuldigd aan verschillende partijen, waaronder 280 miljoen euro aan Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland.

Een pre-negotiated Chapter 11 zou betekenen dat er een herstructurering plaatsvindt bij Genesis waarbij er vooraf overeenstemming is bereikt over de terugbetalingsregeling tussen DCG, Genesis en een ruime meerderheid van de schuldeisers, zo legt Bitvavo uit.

;Eerder hebben we al gemeld dat er een voorstel op tafel lag waarin alvast 70 procent zou worden terugbetaald in een voor Bitvavo acceptabele termijn, en dat over de resterende 30 procent nog discussie was. In de afgelopen dagen zijn deze gesprekken over dit restant verder gevorderd. Vanuit de vertrouwelijkheid van de onderhandelingen kunnen we over het concrete onderhandelingsresultaat pas verdere mededelingen doen als de onderhandelingen volledig afgerond zijn.’

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond