Deel dit artikel
-

Calendar42 koopt ritdeeldienst Toogether

Het drie jaar oude Toogethr, een online dienst om autoritten met anderen te delen, is overgenomen door Calendar42 uit Delft.

Ondanks de vermeende opkomst van de deeleconomie in Nederland slaat Toogethr er niet in om een duurzaam verdienmodel te vinden. Dat heeft oprichter Martin Voorzanger ertoe doen besluiten zijn bedrijf te verkopen.

Calendar42 is een platformonfhankelijk agenda die werkt met de bekende cloudgebaseerde agenda’s. Een van de onderdelen daarvan is mobiliteitsinformatie over het OV. Nu kan daar ook informatie over carpooling aan worden toegevoegd.

“Carpool & ridesharing is een logische aanvulling op ons huidige mobiliteitsaanbod. Het grote voordeel is dat reisinformatie binnen Calendar42 nooit een doel, maar altijd een middel is. Hierdoor hoeven we niet rechtstreeks aan de dienst te verdienen.”Michel Boerrigter van Calendar42.

De dienst Toogethr blijft ongewijzigd bestaan. Over de overnamesom is geen mededeling gedaan. Oprichter voorzanger heeft zijn Toogethr verlaten en bouwt nu aan Insitez.

Foto: Edward Langley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond