Deel dit artikel
-

Cameraatjes leggen festivalbeleving vast tijdens ADE

Onderzoeker Michiel Rovers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) voert deze week tijdens het Amsterdam Dance Event een steekproef uit naar festivalbeleving. Vijf bezoekers krijgen een kleine fotocamera, een zogenaamde narrative clip, opgespeld waarmee elke dertig seconden een foto wordt gemaakt.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt tot en met dit weekend plaats in 120 zalen in Amsterdam.

Rovers doet met het lectoraat Crossmedia van de HvA al enkele jaren onderzoek naar festivalbeleving. Voorheen gebeurde dat met vragenlijsten. Nu zet hij tijdens ADE voor de tweede keer de narrative clip in. Het gaat Rovers niet alleen om de bewegingen van de dansende menigte, maar vooral ook om bezoekers van de (rand)programmering in de middag en avond.

Enerzijds kan men nagaan in hoeverre de bezoeker de inrichting van het festivalgebied gebruikt, zoals die door de organisator is bedoeld. Anderzijds wil men erachter komen wat een beleving is. ‘Wij brengen in kaart hoe je een beleving opbouwt, welke elementen horen daarin thuis? Zijn experiences in musea en tijdens festivals misschien vergelijkbaar?’

Het onderzoek wordt georganiseerd vanuit het Eventlab, een samenwerkingsverband tussen de HvA, Hogeschool Inholland en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Rovers verwacht eind oktober over de resultaten te beschikken. Vanuit deze steekproef wordt vervolgonderzoek uitgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond