Deel dit artikel
-

Campagne Dutch Filmworks tegen illegaal downloaden geen stap verder

De campagne van Dutch Filmworks om individuele downloaders fikse rekeningen te sturen voor illegale kopieën lijkt volledig mislukt. In december kreeg de distributeur toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens om IP adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. Op vragen van het Belgische Datanews over de status van de campagne komen echter nauwelijks concrete antwoorden.

Sterker: grote providers als KPN en Ziggo zeggen dat zij tot dusverre geen verzoeken van Dutch FilmWorks hebben ontvangen.

Het Duitse bedrijf Excipion zou een jaar geleden worden ingeschakeld om namens Dutch Filmworks de Nederlandse IP-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Vervolgens wilde Dutch Filmworks via de rechter de identiteit van de illegale downloaders achterhalen.

Er kwam gelijk flink wat kritiek op. Rejo Zenger van Bits of Freedom vond het ‘moeilijk verteerbaar’ dat iemand die sporadisch illegaal een film download het risico loopt op een torenhoge boete van honderden euro’s. Dat staat niet in verhouding met de schade die uploaders veroorzaken.

Providers hadden al aangegeven dat ze niet zonder meer wilden meewerken aan deze verzoeken. Dutch Filmworks was dan op de rechter aangewezen.

Nadat de toestemming voor het verzamelen van de gegevens binnen was, wilde de distributeur downloaders een schikkingsvoorstel doen van 150 euro. Gelijk werd ook al een film genoemd waarvoor dit aanbod zou gelden: The Hitman’s Bodyguard.

Ook toen al wekte de waarschuwing de indruk van bangmakerij zonder dat de distributeur concrete stappen zou zetten.

Deel dit bericht

1 Reactie

bos

Ik ben van mening dat er een internetbewaking moet komen die het internet schoon geeft en houd .

Vrijheid is geen blijheid in het internet geval , want iedereen loopt risico

Het is belachelijk dat het zo moeilijk is om je gegevens , privacy en ook eigendomsrecht veilig te weten .

Net als in de zichtbare wereleld waar je graag veilig wilt kunnen rondlopen, zo zou je ook graag digitaal veilig willen zijn .

Ik denk dat het niet moeilijk is , lastig wel , want we lopen al veel te lang op elkaar te schelden .

Ik denk dat het tijd word voor actie , schoonvegen alleen boetes om deze schoonmaakkosten te dekken .
Dan kunnen filmmaatschappijen en uiteindelijk ook alle burgers rustig slapen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond