Deel dit artikel
-

Campings en vakantiehuizen bekijken in virtual reality

De boekingssite voor campings en vakantiehuizen Elkeplek.nl gaat het aanbod van locatie-eigenaren in 3D ontsluiten met virtual reality.

Verhuurders kunnen voor 250 euro op meerdere plekken 360 graden-foto’s laten maken. Die worden geplaatst op Elkeplek.nl, een verhuursite die dit voorjaar van start ging. De foto’s zijn via het web, maar bijvoorbeeld ook met een Google Cardboard in het rond te bekijken.

De noviteit is zojuist gelanceerd op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg.

Elkeplek.nl boogt op de steun van de tweeduizend leden van belangenorganisatie Recron. Hun aanbod wordt doorgezet naar de boekingssite. “Ik ben de site op eigen rekening en risico begonnen, met financiële steun van ABN Amro en het MKB Drente”, aldus Jeroen Wilhelm. Hij was tot vrij recent marketingman bij Funda en probeerde daar veel vernieuwende technologie uit.

“Met hen dek je tachtig procent van de markt af.” Particuliere vakantiehuisjes ontbreken op het verhuurplatform.

De boekingssite is in zekere zin een vorm van verzet tegen de grote, veelal Amerikaanse, boekingssites. Die rekenen makkelijk commissies tot 25 procent. “Wij rekenen nu zes procent en beloven dat dat nooit meer dan acht procent wordt.”

De virtual reality-feature is gebouwd voor de branche én de consument. “Voor de branche omdat die heel low tech is. Als partner proberen we hen naar high tech te ontwikkelen. En richting de consument is virtual reality een manier om nieuwsgierig te maken en te verleiden”, aldus Wilhelm.

Elkeplek.nl moet op termijn uitgroeien tot een merk. Daarom investeert de ondernemer nu al veel van zijn kapitaal in marketing. Dat begint simpelweg bij SEO-optimalisatie, landingspagina’s voor de leden (ook niet-Recron-leden) en de social campagne die Mediascience voorbereidt.

De kersverse ondernemer voert ook de eerste gesprekken met investeerders om groeikapitaal op te halen. “Met het bedrijf richt ik me nu vooral op waarde creeeren. Het is keihard bikkelen om eem plek te krijgen in deze sector.”

Het bedrijf spreekt ook met veel regionale marketingbureaus voor samenwerkingen. VVV’s kunnen het online aanbod makkelijk doorzetten via hun lokale sites in ruil voor een kickback.

Foto: othree (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond