Deel dit artikel
-

Satellietzender Canal Digitaal naar Canal+

Vivendi’s Canal Plus neemt voor 1,1 miljard euro M7 over, bekend van Canal Digitaal, TV Vlaanderen en Online.nl.

M7 is nu nog in handen van de investeerder Astorg. Het in Luxemburg gevestigd M7 is een van de grootste aanbieders van satelliettelevisie in Europa. In Nederland heeft het bedrijf naast Canal Digitaal ook internetaanbieder Online.nl in handen. Daarnaast heeft de onderneming activiteiten in Tsjechië en Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Duitsland.

In totaal heeft M7 zo’n 3 miljoen abonnees. Een belangrijk deel van die klanten heeft satelliettelevisie omdat ze afgelegen wonen. Voor andere satellietkijkers is het enorme aanbod van buitenlandse zenders een overweging.

De omzet bedraagt zo’n 400 miljoen euro. De groep wordt geleid door Nederlander Hans Troelstra, die onder meer bij UPC Nederland heeft gewerkt.

Canal Plus is het grootste bedrijfsonderdeel van Vivendi na de Universal Music Group. Het bedrijf zette vorig jaar 5,17 miljard euro om en had een winst van 400 miljoen euro.

Met de verkoop keert Canal Digitaal feitelijk terug in de moederschoot, want in Nederland werd de aanbieder ooit afstoten door Canal Plus. De satelliettak ging op 1 september 2004 onder de naam Canal Digitaal met een nieuwe eigenaar verder.

In de Benelux heeft M7 de laatste jaren nogal wat concurrentie gekregen, niet alleen van internet, maar ook van het nieuwe satellietbedrijf Joyne.

De Europese Commissie moet de overname nog goedkeuren. De transactie moet in september zijn voltooid.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

R.v.Raalten

Heeft de overname ook gevolgen voor mijn abonee contributie

Adriaan Willems - Europa Ziekenhuizen (Intensieve Zorgen)

Gaat de codering nu ook terug veranderen? Frankrijk handhaaft niet dezelfde codering als bij Canal Digitaal , TV Vlaanderen,….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond