Deel dit artikel
-

Canal Digitaal pakt de draad van online live tv weer op

T-Mobile en KPN zagen er geen brood meer in, maar satellietaanbieder Canal Digitaal lanceert twee nieuwe online abonnementen Vol en Bomvol waarmee de consument live tv kan kijken via de smartphone, tablet of laptop.

De abonnementen Vol en Bomvol zijn alleen online via de Canal Digitaal-website verkrijgbaar. De eerste maand is gratis, daarna zijn de abonnementskosten respectievelijk 9,95 euro voor Vol en 14,95 euro voor Bomvol (inclusief FOX Sports Eredivisie 1 HD). Beide abonnementen geven ook toegang tot het volledige satelliettelevisieaanbod.

Ook is het mogelijk om programma’s van mobiele apparaten naar een televisie te streamen via Chromecast en AirPlay.

Met deze nieuwe flexibele dienst vervult Canal Digitaal naar eigen zeggen een klantbehoefte in de veranderende tv-markt. Het bedrijf heeft vooral consumenten op het oog die relatief weinig tv-kijken of vooral uitgesteld kijken.

Het is opmerkelijk dat Canal Digitaal deze producten in de markt zet, aangezien soortgelijke diensten van concurrenten zijn mislukt. T-Mobile stopte op 1 juni met KNIPPR omdat de tv dienst het grote publiek niet wist te bereiken. De dienst heeft, inclusief een testperiode, iets langer dan twee jaar bestaan.

Afgelopen week stopte KPN op zijn beurt met de videodienst Play. KPN zette de dienst in 2015 in de markt om vooral minder honkvaste jongeren van dienst te kunnen zijn, die op tablets of smartphones willen kijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond