Deel dit artikel
-

CanalDigitaal verslaat KPN met Canaltenne

Satellietaanbieder CanalDigitaal gaat KPN beconcurreren met exact hetzelfde Digitenne-product. Door de dienst in te kopen bij Scarlet kan CanalDigitaal Digitenne ruim 2 euro goedkoper leveren.

Het ruim tien jaar geleden gelanceerde Digitenne ziet het aantal abonnees al enige tijd gestaag teruglopen. Uit de cijfers van KPN valt niet meteen af te leiden om hoeveel abonnees te gaat, omdat het telecombedrijf ook zijn glasvezel televisieproduct rekent tot de categorie ‘overige’. In de eerste helft van 2013 leverde deze categorie twaalf procent in, een verlies van bijna honderdduizend abonnees. Omdat Digitenne geen HD levert, is het product hooguit nog geschikt voor de camping of voor een derde toestel in huis.

Alleen voor satellietaanbieder CanalDigitaal is Digitenne nog een concurrerend product. Om die reden kwam het bedrijf eerder dit jaar met een speciaal HD-light abonnement voor 9,95 euro per maand. Hiervoor krijgen abonnees vijftien tv-zenders, waarvan dertien in HD-kwaliteit.

Nu komt daar Digitenne zelf bij, eveneens voor 9,95 euro per maand onder de noemer Canaltenne. Digitenne bij CanalDigitaal is daarmee ruim twee euro goedkoper. KPN verhoogde per 1 juli de prijs van het Digitenne-abonnement naar 12,50 euro per maand. Het enige verschil is dat abonnees van CanalDigitaal geen toegang hebben tot de premium-betaalzender FOX Sports Eredivisie. KPN rekent daar trouwens een extra tarief voor.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan van Verandervan

Of het echt om ‘verslaan’ gaat, weet ik niet hoor. Ether tv is uit de tijd en zoals al beschreven wordt vooral voor de 2de of 3de tv. De whitelabel Digitenne oplossingen worden al tijden door Scarlet, Online.nl en EDPnet aangeboden. Kennelijk gaat Scarlet als whitelabel ook weer whitelabelen 🙂

Online.nl weet internet en ether tv overigens als goedkoopste te bundelen. Daar lijkt CanalDigitaal niet bij in de buurt te komen, sowieso is de bundel er daar nog niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond