Deel dit artikel
-

Candid Group koopt Digital Agency Group

Candid Group koopt Digital Agency Group en wordt daarmee een van de grootste onafhankelijk media- en marketingbureaugroepen in Nederland. De eigenaren van DAG worden partners en stappen in bij het nieuwe moederbedrijf.

Dat maakten de partijen zojuist bekend aan de markt. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Candid Group is een Nederlandse groep waar via overnames afgelopen jaar Stroom en M2Media ook toe behoren.

Met de overname verdubbelt het aantal medewerkers van de groep tot 140 en stijgen de inkomsten met ruim 50 procent.

CEO Gérard Ghazarian verwacht komend jaar andere overnames te doen en samenwerking te sluiten. “Onze ambitie is niet om de grootste te zijn. Wel om het meest innovatieve en ondernemende netwerk te zijn.”

Digital Agency Group bestaat uit de digitale media- en reclamebureaus The online company, Havana Harbor, 6Circles en RLVNT De overname geeft een injectie van digitale expertise bij de nieuwe moeder. De partijen raakten begin 2018 in gesprek, kwamen erachter dezelfde koers te varen. De een echter vanuit een achtergrond in de traditionele media, de ander vanuit digitale media.

Oprichters Erik van Laar en Maarten de Vries worden in de nieuwe constellatie aandeelhouders in Candid Group en treden toe tot het MT. Van Laar als operationeel directeur.

Commercieel directeur De Vries: “Klanten willen het liefst alle expertises bij elkaar onder een dak. We merken dat lang niet iedereen zaken wil doen met buitenlandse bureaugroepen. Er is ruimte voor Nederlandse bureaus.”

Candid Group en Digital Agency Group zitten in Amsterdam en Rotterdam. De laatste locatie wordt uitgebouwd. In Amsterdam verhuizen de teams naar de Johan van Hasseltweg in Noord.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gemak

Welverdiend, en vewacht!

Oude, relatie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond