Deel dit artikel
-

Carlos Slim wil na KPN ook Telekom Austria

De Mexicaanse telecom miljardair Carlos Slim wil een belang in Telekom Austria. Slim heeft al een belang van twintig procent in de Oostenrijkse onderneming.

De Mexicaan Carlos Slim laat er geen gras over groeien. Hij is hard bezig om greep te krijgen op de Europese telecommarkt. Zijn onderneming America Movil biedt 3,5 miljard dollar voor een belang van 28 procent in KPN. Formeel zal dat in juni gebeuren. Slim blijft bij zijn oorspronkelijke bod van 8 euro per aandeel, dat KPN reeds als ‘te laag’ heeft gekenschetst.

Kennelijk wordt op meerdere paarden tegelijk gewed, want de Mexicaan zou nu ook zijn oog hebben laten vallen op Telekom Austria. Er is reeds een belang opgebouwd van 20 procent, onder meer via de houdstermaatschappij OelAG van de Oostenrijkste staat. Het telecombedrijf is ook in Tsjechië actief. Net als bij KPN staan de resultaten van Telekom Austria onder druk.

Inmiddels heeft zakenbank Morgan Stanley zijn belang in KPN van 10 procent alweer afgebouwd tot 4,93 procent. Onlangs werd druk gespeculeerd over de motivaties van Morgan. Zo zou de zakenbank hebben kunnen fungeren als ‘gifpil’ om de overname van KPN door Slim te blokkeren, hoewel er geen sprake was van een vijandig bod. Maar het kan ook zijn dat de zakenbank gewoon wilde anticiperen op een koersstijging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond