Deel dit artikel
-

Casper opent nieuwe dark kitchens in Randstad

De Belgische keten van dark kitchens Casper haalt vijf miljoen euro venture capital op en opent nieuwe locaties in vier Nederlandse steden.

Vandaag kondigt het bedrijf van CEO Matthias Laga aan dat het in een Series-A-ronde onder leiding van Slingshot Ventures nieuw werkkapitaal heeft aangetrokken bij investeerders. Andere deelnemers in deze ronde zijn Zhong Xu en Jan Hollez van Deliverect en Jürgen Ingels van Smartfin.

Het twee jaar oude bedrijf beschikt al over locaties in Gent,
Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge en werkt samen met de marktplaatsen Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats.

Een dark kitchen is ‘restaurant zonder stoelen’. Consumenten bestellen er via een van de bekende apps en laten de maaltijden thuis komen. De bezorgers rijden vanaf de anoniem ogende keukens direct naar de consument. Eén locatie kan onderdak bieden aan meerdere restaurants. Het stelt horecabazen in staat om betrekkelijk eenvoudig hun bereik te vergroten zonder de noodzaak een ‘echt’ restaurant in een wijk te moeten openen.

Casper breidt in het derde kwartaal van dit jaar uit naar Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. In het najaar gaat ook de eerste locatie in Frankrijk open, in Rijssel, en voor de jaarwisseling ook in Luxemburg. Halverwege 2024 wil de start-up vijftig internationale locaties in bedrijf hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond