Deel dit artikel
-

Catalonië pakt Airbnb aan

Airbnb wordt door Catalonië beboet voor 30.000 euro omdat het reclame maakt voor kamers die zich niet hebben geregistreerd bij het bureau voor toerisme, wat volgens de lokale wetgeving al twee jaar verplicht is.

Zo’n 4000 Catalanen hebben kamers te huur op Airbnb, maar doen dat illegaal. Op deze manier loopt de provincie, waartoe ook de populaire stad Barcelona behoort, inkomsten mis. Catalonië trekt jaarlijks 15,5 miljoen toeristen. Het toerisme biedt werk aan 4000 personen. Tien procent van de Bruto Nationaal Product van Spanje bestaat uit inkomsten uit het toerisme.

De Catalaanse overheid zei ook te overwegen om de site te blokkeren, maar voegde daar meteen aan toe dat men daartoe niet de geëigende middelen heeft.

Airbnd zegt teleurgesteld te zijn in het besluit van de overheid en gaat studeren op juridische mogelijkheden. ‘De provincie zou vooruit moeten lopen met innovatie.’

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Waarom willen partijen die disruptive zijn voor een markt altijd dat hun wijzen de legale wijzen zijn? Als er ergens een verplichting geldt op het aangemeld moeten zijn bij een toeristische registratie ben je TERECHT beboet… Dan is de overheid niet jammer, dan is het jammer dat Airbnb zelf niet van te voren een oplossing bedenkt om een regio als Catalonie te ontsluiten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond