Deel dit artikel
-

Catalogus Catawiki terug in handen oprichters

Catawiki draagt de catalogus en de online gemeenschap waar de site ooit op gebouwd werd over aan de oprichters ervan. René Schoenmakers en Marco Jansen zetten het initiatief voort onder de naam LastDodo.

“Om het een kans te geven moet je het verbijzonderen”, licht Schoenmakers aan deze uitgave toe. Vanochtend maakten hij en Jansen aan de leden van de community hun stap bekend. De catalogus van LastDodo, die door de gebruikers doorlopend wordt aangevuld en verbeterd, telt ruim 4 miljoen gedetailleerd beschreven verzamelobjecten. Op basis van deze catalogus beheren de 350.000 gebruikers hun eigen verzameling zodat ze die overal kunnen raadplegen.

Het is niet duidelijk of ‘overdragen’ inhoudt dat er geen geld met de transactie gemoeid gaat. Daar willen de partijen ook geen uitspraken over doen. Aangezien de twee ondernemers ook nog aandeelhouder zijn bij Catawiki, en Schoenmakers ook commissaris, zullen ze met LastDodo inhoudelijk niet gaan concurreren. Wel is de verzamelaarsite onderdeel van een commercieel initiatief en zal er geld moeten worden verdiend. De plannen daarvoor willen Schoenmakers nog niet delen.

Ravi Vora, CEO van Catawiki zegt in een persverklaring: “Door te investeren in onze huidige koers groeit Catawiki fantastisch door. De focus op duurzame groei en klantervaring, samen met investeringen in onze technologie en curatie verdient onze volledige aandacht. Om de gebruikers van de verzamelaarscatalogus continuïteit en doorontwikkeling te bieden, dragen we het nu over aan onze oprichters.”

De eerste verschijningsvorm van Catawiki dateert van eind 2008. Sindsdien het project uit Assen, geholpen met tientallen miljoene euro’s groeigeld, een internationaal erkende veilingsite geworden voor mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders.

LastDodo draait reeds in vier talen, maar het zwaartepunt qua gebruikers ligt in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De ondernemers willen het internationale bereik uitbouwen.

René Schoenmakers lanceerde vorige maand nog een nieuw bedrijf: Vipio, een boekingssite voor toeristische overnachtingen op opmerkelijke of unieke locaties.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wim

Super leuk voor de oprichters enzo, maar heb nooit toestemming gegeven om mijn gegevens zomaar van Catawiki naar een ander platform te migreren. Ook uitschrijven/verwijderen van alle gegevens van nieuwe platform werkt niet, want je moet eerst je account activeren.

Ondertussen melding gedaan bij ACM, want op e-mail komt ook geen steekhoudende reactie/oplossing.

willem Blaak

wat verandert er nu allemaal? ik ben door de veranderingen al mijn gegevens kwijt, bijvoorbeeld: mijn verkochte kavels van het afgelopen halfjaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond