Deel dit artikel
-

Catawiki hoopt op eerste winstgevende jaar

Na jaren van verlies en heel veel investeringen in marketing hoopt CEO Ravi Vora van Catawiki het jaar 2020 met heuse zwarte cijfers af te sluiten. Daarvoor moest hij wel schrappen in de kosten.

Vijftig banen gingen verloren en het marketingbudget werd gehalveerd. Resultaat: een kostendaling van zestig naar vijftig miljoen euro. Aan Het Financieele Dagblad legt hij de noodzaak tot die beslissing uit.

Tussen 2015 en 2018 liepen de verliezen op zestig miljoen euro. Uit de jaarrekeningen die Catawiki eerdere deponeerde bij de Kamer van Koophandel bleek dat de eigen omzet steeg van een kleine 17 miljoen euro in 2015 tot bijna 47 miljoen euro in 2017. Niet voldoende om dat grote verlies op te vangen. Eind 2017 werd de Indiër gehaald als marketingbaas en binnen een half jaar begon hij als CEO met orde op zaken stellen.

Het jaar 2019 stond in het teken van herstructureren. Minder investeringen in marktaandeel leidden niet tot krimp, zo kan Vora achteraf constateren. De bruto-omzet steeg met 27 procent tot bijna 350 miljoen euro en twee van de vier kwartalen waren winstgevend. Netto boekte Catawiki nog een verlies: 4,5 miljoen euro.

Als het plan zonder grote tegenslagen kan worden uitgevoerd, denkt het veilingplatform het huidige jaar met een positieve kasstroom en met zwarte cijfers af te sluiten.

Foto: porkypig (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Jan - Prive

Het kan misschien zijn om een keer naar haar klanten te luisteren en ze niet links te laten liggen en geen antwoord te geven.
Zal wel aan mij leggen maar dat is niet leuk.

Rob

Jan heeft gelijk je hoort nooit wat en ze willen alleen het A segment verkopen

G

Ongeloofwaardige biedingen,experts die elkaar tegen spreken,random goed/afkeuren. Communicatie zeer slecht.
Maar vooral de biedingen het laatste 3kwart jaar klopt weinig van is mijn idee

T

Wanneer je anno nu nog bij Catawiki iets koopt van waarde, ben je een dief van je eigen portemonnee. Doordat ze winst moeten maken de experts de bedragen expres hoger. En vaak zijn het niet eens experts, en moet je je afvragen wat je vanaf een foto daadwerkelijk over een product kan zeggen.

https://www.catawiki.nl/l/33791893-louis-vuitton-vintage-keepall-50-duffel-travel-bag-duffle-bag 580 + 35 shipping + 9% veiling fee

https://www.ophertyciocci.com/products/louis-vuitton-vintage-monogram-canvas-keepall-50-bandouliere-travel-bag 560+20 euro shipping.

https://www.catawiki.nl/l/33780385-patek-philippe-nautilus-4700-3j-051-women-1990-1999 16500+40 eur+9% veilingkosten (disclaimer: het is natuurlijk een schatting maar catawiki verkoopt bijna nooit iets ver onder een schatting van een “expert”

https://www.chrono24.nl/patekphilippe/nautilus–id12258446.htm €14500+39 shipping. Stel de reserveprijs is 15500 = 15500+9%+40=16935 ipv 14539 wat je bij Chrono24 zou betalen voor exact hetzelfde horloge bij exact dezeflde handelaar. Je betaalt dus voor de “dienst” van Catawiki zo’n 2400 euro meer dan de dienst van Chrono24…

Je krijgt bij de webwinkel vaak ook meer rechten dan bij Catawiki.

Dit zijn twee voorbeeld, maar dit geldt voor een groot gedeelte bij Catawiki.

De experts zijn overigens geen echte experts. Gewoon wat stromannen/vrouwen om legitiem over te komen en de consument meer te laten betalen voor een product wat het in feite waard is.

https://www.linkedin.com/in/fleur-feijen-bbb95622/?originalSubdomain=nl

Zo moet de winst eruit gehaald worden. De consument denkt dat hij iets van waarde heeft gekocht omdat “experts” er tussen zitten maar eigenlijk betalen ze veel te veel. Vaak nog met minder rechten dan bij de officiele handelaars.

Daarnaast heb je geen grip over het beleid m.b.t. bieden, dus het systeem of vriendjes van de verkoper kunnen het bedrag gewoon omhoog duwen.

Uiteraard ben je als consument zelf verantwoordelijk voor je uitgaven, maar die “experts” zitten er alleen tussen om het bedrag te stuwen.

Sap

Ook even een reactie van deze kunstenaar over ,, experts Catawiki ,, neem nou expert , mevr Anita Helmy, keurde zeker 20 werken af, echter ,haar collega’s namen het wel aan en werd verkocht .tis allemaal willekeur ,eigen smaak gericht.das geen expertise .en als antwoord …. géén antwoord van Catawiki. Waardeloze expertise

Sap

Chronoswiss gekocht via Catawiki, horloge liep niet goed ,na veel heen en weer bewijs , kon het horloge retour verkoper.goed opgelost.wat schetst mijn verbazing ..een week later staat het horloge er al weer op door verkoper, terwijl herstel van het uurwerk zeker 3 mnd zou duren .hallo horloge expert wakker worden of opzouten dit gaat over geld , vertrouwen en kundigheid / sap

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond