Deel dit artikel
-

Catawiki opent winkel in Kalverstraat

De etalage, winkel en veiling voor verzamelaars Catawiki opent morgen een popup-store in harte Amsterdam. Daarmee wil het de aandacht vestigingen op een bijzondere nieuwe productcategorie: natuurhistorische objecten.

En om de introductie van de nieuwe rubriek extra gewicht te geven, is een van de veilingobjecten daadwerkelijk aanwezig: een dinosaurus. “We zijn eigenlijk de enige die wekelijkse veilingen houdt van dit soort bijzondere stukken”, aldus marketeer Mark Borgman van Catawiki.

De popup store bevindt zich vanaf morgenochtend elf uur op Kalverstraat 101, iets voorbij Het Spui en richting de Dam. Daar zal een grote pterosaurus, een vliegende dinosaurus met een vleugelspanwijdte van vijf meter, aanwezig zijn. Het is wereldwijd de enige pterosaurus die momenteel te koop is. En dus geveild wordt. Verwacht wordt dat naast vermogende verzamelaars uit de hele wereld ook musea gaan meebieden.

Het Nederlandse Catawiki heeft honderdduizend geregistreerde gebruikers en begint ook op het internationale toneel een erkende bestemming te worden voor verzamelaars. Zij kunnen op de site op Wikipedia-achtige wijze hun collecties uitstallen en verhandelen, passief te koop aanbieden of actief verkopen via een veiling.

Foto: Dalles Krentzel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond