Deel dit artikel
-

Catawiki veilt domeinnaam Sinterklaas.nl

De domeinnaam Sinterklaas.nl gaat deze week onder de hamer bij Catawiki. De domeinnaam werd twintig jaar geleden al vastgelegd en beheerd door een stichting, maar is daarna nooit commercieel ingezet.

Catawiki verwacht grote belangstelling van de speelgoedhandel, snoepfabrikanten en webshops. Het veilinghuis verwacht dat de domeinnaam minimaal 30.000 euro gaat opbrengen, en dat dit zelfs nog behoorlijk kan oplopen.

Eind vorig jaar werd op Catawiki ook al de domeinnaam Zwartepiet.nl geveild. Toen waren het vooral voor-en tegenstanders van Zwarte Piet die deze domeinnaam in handen wilden krijgen.

Deel dit bericht

6 Reacties

Mike

Ehm, domeinnamen zijn niet meer zoveel waard helaas. Ook voor google maakt de domeinnaam zelf niets meer uit. 30k voor sinterklaas.nl? Iemand die dit bedrag uitgeeft heeft geen verstand van internet.

A

Ik ben het eens met Mike maar gek genoeg is er toch iemand geweest die dit anders zag en 50K heeft betaald: http://www.ad.nl/dossier-sinterklaas/website-sinterklaas-nl-verkocht-voor-halve-ton~aaaf2ca2/

Seb

@Mike Het mag dan voor internet doeleinden misschien niet belangrijk meer zijn, maar voor marketing, is dit een goudmijntje.

Ik ben het overigens niet met je eens dat domeinen geen waarde meer hebben, een goede domeinnaam is nog altijd een essentieel onderdeel van je marketing / communicatie. Sinterklaas.nl communiceert in andere media heel wat beter dan sinterklaas-webshop.nl 😉

Tunis

Een goede domeinnaam is nog steeds sterke onroerendgoed.

Mike

Mensen die deze bedragen neerleggen denken een goudmijntje in handen te hebben maar ik denk van niet. Mensen die sinterklaas inkopen willen doen zoeken in google. Dan komen ze altijd uit bij de grotere speelgoedwinkels laat staan de winkels die in adwords adverteren. Andere doeleinden heeft commericeel gezien weinig nut en derven wat advertentie inkomsten. Dan duurt het wel heel langs voordat je de 50k heb terug verdient. Nee, beter een nieuwe domeinnaam registreren en 50k budget voor marketing is comercieel gezien velen malen beter!

Sander

En inmiddels is zo te zien ook Sinterklaas.nu onder de hamer bij hetzelfde veilinghuis

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond