Deel dit artikel
-

Online 10 procent meer omzet in september

De online omzet was in september 10 procent hoger dan in september 2020. Webwinkels hebben 10,8 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 9 procent, zo meldt het CBS.

De online omzet van kleding en modeartikelen, van voedingsmiddelen en drogisterijen en van overig non-foodartikelen lag in september 2021 hoger dan in september 2020. De online omzet van consumentenelektronica was echter lager dan in september 2020.

De totale detailhandel heeft in september 4 procent meer omgezet dan in september 2020. Het verkoopvolume was 2,7 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 3,5 procent, terwijl de omzet van de foodsector gelijk bleef.

Het omzetherstel van de kleding- en schoenenwinkels zette door in september. Deze winkels hebben opnieuw meer omgezet dan een jaar eerder. Wel was de omzet van de kleding- en schoenenwinkels in september 2021 lager dan in september 2019. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de drogisterijen, de winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatieartikelen hebben meer omgezet dan een en twee jaar eerder. De winkels in meubels en woninginrichting hebben minder omgezet dan in september 2020, maar meer dan in september 2019.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond