Deel dit artikel
-

Internet multichannel met 25,5 procent gegroeid

In het tweede kwartaal nam de omzet van pure webwinkels met ruim 17 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het CBS. De internetomzet van zogenoemde multi-channelers groeide met 25,5 procent, de hoogst gemeten stijging sinds de meting drie jaar geleden werd opgezet.

In het eerste kwartaal stegen de omzet en de verkopen in de totale detailhandel met 4,8 procent, de sterkste stijging sinds 2006.

Maar ondanks de relatief sterke omzetgroei in de eerste helft van 2017 bereikten de omzet en de verkopen van de detailhandel echter nog niet het niveau van vóór de economische crisis. In de eerste helft van 2017 lag de totale detailhandelsomzet nog 1,8 procent onder het omzetniveau van de eerste helft van 2008. Het verkoopvolume bleef ruim 8 procent achter bij het volume uit dit topjaar voor de detailhandel.

Winkels in consumentenelektronica, die stevige concurrentie ondervinden van webwinkels, wisten de negatieve trend in hun omzetontwikkeling niet te keren. De omzet in deze winkels daalde met 4,3 procent, het tiende kwartaal op rij met omzetverlies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond