Deel dit artikel
-

CBS: ICT-sector groeit harder dan de economie

De bruto toegevoegde waarde van ICT-bedrijven groeide in 2018 vergeleken met een jaar eerder sterker dan van de Nederlandse economie als geheel. Dat meldt het CBS.

In de ICT-sector groeide de bruto toegevoegde waarde met 5,2 procent, terwijl die in de totale economie met 2,3 procent steeg. Het aantal ICT-bedrijven nam verder toe, net als het aantal werkzame ICT’ers.

De toegevoegde waarde van de ICT-diensten nam met 5,4 procent toe, de groothandel in ICTapparatuur groeide met 2,4 procent.

In het vierde kwartaal van 2019 bestond de Nederlandse ICT-sector uit ruim 81.000 bedrijven. Dat is 53 procent meer dan in 2009.

Het totale aantal bedrijven in Nederland nam een fractie minder snel toe in deze periode, te weten 51 procent. De meeste bedrijven in de ICT-sector zijn actief als ICTdienstverlener. Eind 2019 waren dit er bijna 75 duizend. Daarnaast waren er 5 400 groothandelsbedrijven en 945 bedrijven in de ICT-industrie.

De toename van het aantal ICT-bedrijven komt vrijwel uitsluitend doordat de ICT-dienstensector steeds verder uitbreidt. Gezamenlijk hadden ICT-bedrijven een aandeel van 4,4 procent in het totale aantal Nederlandse bedrijven. Sinds 2009 is dit aandeel vrij stabiel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond