Deel dit artikel
-

CBS: Online omzet webwinkels +19,5% in 2017

De online omzet van webwinkels en de webshops van retailers steeg in 2017 met 19,5 procent, zo laten de jaarcijfers van het CBS zien. Fysieke retailers die investeerden in een eigen webshop plukken daar volgens deze cijfers nu de vruchten van.

Het statistiekenbureau rekent voor dat de detailhandel in Nederland vorig jaar met vier procent steeg. Dat is de grootste stijging in de afgelopen elf jaar. De detailhandel profiteert duidelijk van de goed draaiende economie.

“De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden de grootste omzetstijging. Ook de drogisterijen en parfumerieën, de winkels in schoenen, lederwaren en kleding behaalden meer omzet dan in 2016. De winkels in consumenten-elektronica en in recreatie-artikelen boekten echter een omzetverlies.”

Het CBS kijkt ook specifiek naar hoe de online handel zich ontwikkelt en daar staat het er nog rooskleuriger voor. In 2017 was de online omzet 19,5 procent hoger dan in 2016. Concrete omzetcijfers worden daarbij niet genoemd, maar webshops hebben vorig jaar gezamenlijk zeker meer dan twintig miljard euro omgezet.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond