Deel dit artikel
-

Cegeka, KPMG en Microsoft bundelen krachten voor blockchain

Cegeka, KPMG en Microsoft gaan in Nederland samenwerken om de dienstverlening op basis van blockchain-technologie verder te professionaliseren. Met blockchain kunnen op een veilige manier transacties worden verricht zonder dat daar een derde partij, zoals een bank of een notaris, aan te pas komt.

De drie partners die deel uitmaken van het samenwerkingsverband zijn ieder gespecialiseerd in de verschillende deelgebieden van blockchain-technologie.

Zo is Cegeka vertrouwd met verschillende blockchain-technologieën, zoals Corda, Ethereum, Hyperledger, multichain en Ripple. Microsoft levert de IT-infrastructuur. Het bedrijf heeft zijn public cloud-platform Azure ‘volledig klaargestoomd’ voor de nieuwe blockchain-toepassingen . KPMG tenslotte levert de kennis en expertise die zij heeft van de sectoren waarin de blockchain-technologie een belangrijke rol kan gaan spelen.

Naast de financiële sector mikken de drie partners op projecten in de energiesector, de gezondheidszorg, de transport- en logistieke sector en binnen de overheid. Sander van Loosbroek, Director Distributed Ledger Technology bij Cegeka, ziet vooral mogelijkheden voor de hypotheekvestrekking. Als je een onderpand voor een hypotheeklening digitaal kunt voorleggen, kun je je hypotheekvraag via blockchain-technologie ook aanbieden op een online financiële marktplaats. In de energiebranche zou zo’n marktplaats je toelaten om de energie van je zonnepanelen zelf te verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond