Deel dit artikel
-

Centraal Beheer rolt producten voor digitale veiligheid uit

Verzekeraar Centraal Beheer stort zich op de markt voor digitale veiligheid. Het bedrijf wil een groot aantal diensten uitrollen, waaronder uiteindelijk zelfs monitoringsdiensten en een zogenoemd awareness-programma voor medewerkers. Dat vertelt Jack Hommel, directeur bedrijven bij Centraal Beheer, op de website van Centraal Beheer.

Als eerste lanceert Centraal Beheer CyberZeker, een cyberverzekering, een 24/7 hulpdienst en aanvullende cyberdiensten voor MKB-ondernemers.

‘Na een cyberaanval staat je bedrijf korte of langere tijd stil. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf zo snel mogelijk weer ‘up and running’ is? Je hebt onder meer te maken met kosten voor herstel. Naast schade aan je eigen bedrijf is er mogelijk ook schade aangebracht aan anderen,’ zegt Hommel.

Hij verwijst naar onderzoek van de Haagse Hogeschool dat in samenwerking met MKB-Nederland is uitgevoerd in twintig sectoren. Eén op de vijf MKB-ondernemers heeft wel eens te maken gehad met cybercrime. Malware, ransomware en phishing komen het meest voor.

Ook door de komst van de nieuwe privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt het belang van digitale veiligheid voor de mkb-ondernemer steeds groter. Met de AVG-checklist wil Centraal Beheer ondernemers helpen inzicht te krijgen in de maatregelen die ze moeten nemen om te kunnen voldoen aan de nieuwe privacywetgeving.

Centraal Beheer biedt bedrijven tegen betaling ook een Cyber Security-assessment aan. Een specialist beoordeelt op locatie de huidige ICT-beveiliging op drie belangrijke onderdelen: personeel, bedrijfsprocessen en technologie. Het adviesrapport geeft aan welke cyberrisico’s de mkb-ondernemer loopt en welke beveiligingsmaatregelen hij het beste kan nemen om de kans op cyberincidenten en menselijke fouten te verkleinen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Martien Klumper

Maak ook een AVG checklist voor bestuurders van VvE-en
Succes,Martien

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond