Deel dit artikel
-

Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn

De Universiteit Twente gaat volgend jaar een locatie openen in Apeldoorn aan het Stationsplein 50. Naast de Universiteit Twente hebben ook Hogeschool Saxion, de Politieacademie, de Koninklijke Marechaussee, ROC Aventus, de Belastingdienst en een flink aantal Apeldoornse ondernemers de ambitie om op deze locatie samen te werken in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering.

Het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering is een kenniscentrum dat zich richt op digitale veiligheid, fraude en opsporing. Denk aan het voorkomen van identiteitsfraude of afpersing door betere digitale beveiliging van bedrijven.

De samenwerkende onderwijsinstellingen willen in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering theorie en dagelijkse praktijk samenbrengen. Er zal worden ingezet op het bijbrengen van de laatste kennis aan professionals en het opleiden van reguliere studenten, door onderzoek en door publieksactiviteiten.

In Apeldoorn werken zo’n 8000 mensen dagelijks aan ICT oplossingen en het beveiligen van systemen en gegevens. Bovendien zijn in Apeldoorn de Politieacademie en verschillende opleidingscentra van defensie al gevestigd.

Er moet nog wel veel gebeuren voor de eerste activiteiten op de locatie aan het Stationsplein kunnen starten. Het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering zal de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw gaan gebruiken. Er moet een plan komen voor de inrichting van het gebouw, er moet verbouwd worden en er moeten samenwerkingsafspraken gemaakt worden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond