Deel dit artikel
-

CEO Huub Vermeulen stopt bij bol.com, Margaret Versteden neemt over

Een vliegende start krijgt Margaret Versteden als ze op 1 november aanstaande Huub Vermeulen opvolgt als CEO van bol.com. Het is dan slechts een kwestie van weken dat Black Friday begint en geruisloos overgaat in Sinterklaas en Kerst.

Zojuist maakt het e-commercebedrijf uit Utrecht bekend dat Huub Vermeulen na twintig jaar bol.com verlaat. De benoeming van Versteden moet langs de Ondernemingsraad. De vertrekkend directeur blijft tot eind 2021 als adviseur op achtergrond aanwezig.

Versteden komt uit de gelederen van bol.com zelf. Ze kwam in augustus 2015 aan boord als opvolgster van toenmalig marketingdirecteur Michel Schaeffer. De nieuwe CEO werkte eerder voor Bain & Company, Nike en BCG.

Binnen het e-commercebedrijf bekleedde was ze ook daarna nog directeur Winkels (CCO) en, sinds 2020, directeur Platform. Vanuit die hoedanigheid was eindverantwoordelijk voor de platformactiviteiten van bol.com. Sinds 2019 ziet het bedrijf zichzelf primair als faciliterend handelsplatform en niet meer als winkel of warenhuis.

Huub Vermeulen volgde in 2017 Daniel Ropers op, die het bedrijf in Nederland maakte tot wat het nu is. De vertrekkend directeur kwam in 1999 als directeur van fulfilmentbedrijf Docdata, nu Ingram Micro, waar bol.com sindsdien mee samenwerkt.

De directie van bol.com bestaat per 1 november 2021 naast Margaret Versteden – van Duijn (CEO) uit Boukje Taphoorn (directeur Marketing & Shopping/CMO), Ellen Coopmans (directeur People&/CP&O), Gert-Jan Janssen (directeur Finance, Operations & Legal/CFO), Jurrie van Rooijen (directeur IT/CTO), Oscar Hundman (directeur Commercie/CCO) en Vincent Weijers (directeur Logistiek & Operatie/COO). Voor de huidige rol van Versteden, directeur Platform (CPO), zal een opvolger worden gezocht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Van der Biezen Farms - Veehouderij

Jammer dat Huub weg gaat als CEO Bol.com, succes CEO Margaret Versteden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond