Deel dit artikel
-

CEO’s Amazon, Apple, Facebook, Google getuigen woensdag

Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg en Sundar Pichai verschijnen aanstaande woensdagavond voor een juridisch onderzoekscomité van het Amerikaanse parlement. De commissie onderzoekt misbruik van marktmacht door de concerns en wil antwoorden uit eerste hand.

Heeft nieuwe concurrentie wel een eerlijke kans op slagen tegen de grote techgiganten Amazon, Apple, Facebook en Google? Dat is de centrale vraag die het House Judiciary Antitrust Subcommittee bezighoudt. Ook op hun thuismarkten liggen de giganten onder de loep bij de toezichthouder, net als in Europa en Australië maar ook op het niveau van de indivuele VS-staten.

Oorspronkelijk zouden de hoorzittingen vandaag hebben plaatsgevonden, maar vanwege een sterfgeval is die bijeenkomst verdaagd naar woensdag. Deze is vanaf zes uur ’s avonds live te bekijken op het YouTube-kanaal van het onderzoekscomité.

Het is de vraag hoeveel nieuwe perspectieven mee zullen brengen. Naar verwachting herhalen ze de standpunten die ze elk eerder al afzonderlijk lieten horen over dit onderwerp.

De politici zijn in bredere zin bezig met een onderzoek naar online platform en marktmacht. Eerder keken ze naar ontwikkelingen bij de pers, innovatie en ondernemerschap, data en privacy, toezichthouders en concurrentie in de digitale economie.

Foto: Andrew Hart (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond