Deel dit artikel
-

CES 2018: kijken met microleds

Of het ooit in de huiskamers komt is de vraag, maar Samsung toont in Las Vegas zijn eerste modulaire MicroLED TV van 146 inch. Het toestel wordt The Wall genoemd en is te zien naast Samsungs andere scherminnovaties.

Omdat het scherm is opgebouwd uit modules, bepaal je zelf hoe groot je het scherm maakt. Een en ander heeft geen gevolgen voort de helderheid, het kleurbereik, het kleurvolume en de zwartwaarden, zegt Samsung.

De minuscule (µm) LED-lampjes stralen zelf licht uit en zijn veel kleiner zijn dan de huidige LEDs. De MicroLED-technologie zorgt ervoor dat het scherm geen kleurenfilters of achtergrondverlichting nodig heeft om ‘meeslepende kijkervaringen’ te bieden. De MicroLEDs hebben bovendien een langere levensduur dan reguliere LED ooplossingen en zijn effectiever door de hogere helderheid. Dat bespaart energie.

Het scherm kan meerdere doelen dienen, van een scherm dat een hele muur bedekt tot een scherm in verschillende ruimtes. Voor de huiskamer lijkt The Wall geen optie.

Ook toont Samsung op CES een QLED TV met 8K AI-technologie. De rol van AI is dat het content met een standaarddefinitie opschaalt naar een resolutie van 8K. Ongeacht de bron past Al een eigen algoritme toe om zo de resolutie stevig op te krikken. Niet alleen beeld wordt geüpgraded, ook audio past de technologie automatisch aan bij de content die je op dat moment kijkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond