Deel dit artikel
-

CES 2019: L’Oréal lanceert sensor voor pH-waarde huid

Cosmeticareus L’Oréal heeft weer een sensor ontwikkeld, dit keer om de pH-waarde van de huid te bepalen. De beschermende zuurmantel heeft als taak om schadelijke micro-organismen te weren.

My Skin Track, gelanceerd op de CES in Las Vegas, is ontwikkeld samen met La Roche-Posay en Epicore Biosystems en levert metingen in vijf tot tien minuten. Het is dus minder simpel dan de ECG in de Apple Watch, maar er rolt wel een aanbeveling uit.

Eerder ontwikkelde L’Oréal samen met de Amerikaanse Northwestern University al eens een sensor om te bepalen aan hoeveel uv-straling je wordt blootgesteld, is nu officieel gelanceerd onder de noemer My Skin Track.

Lichter dan een regendruppel en kleiner dan de omtrek van een M&M, zo omschreef het cosmeticabedrijf deze vinding, waarvan de data met een mobiele app moeten worden uitgelezen. De sensor die op de nagel of de arm kan worden gedragen, moet ervoor zorgen dat we bij sterk zonlicht eerder zonnebrandcrème opbrengen.

De UV Sense werkt zelfs zonder batterijen en kan worden gepersonaliseerd in iedere gewenste kleur.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

Nivea-l’Oréal is een van de meest ergernis wekkende bedrijven met hun lawine van tv-spotjes, waardoor je er zelfs als je consequent alle reclame wegzapt, er toch nog telkens tegenaan loopt. Ze begrijpen daar niet dat je wegzapt omdat je wat anders wilt zien dan reclame. En dus koop ik nooit wat van Nivea-l’Oréal. Ik vraag me wel af: ergernis over reclame leidt onvermijdelijk tot reacties in je lichaam, wat zou daarvan de invloed zijn op de zuurgraad van de huid? Maar dat ga ik niet meten met een apparaat van een walgelijk bedrijf als Nivea-l’Oréal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond