Deel dit artikel
-

CES: 8K tv’s nog amper verkocht

Nagenoeg elke elektronicafabrikant, van Sony tot Samsung, toont op CES in Las Vegas zijn nieuwste 8K schermen, maar die zullen dit jaar nog amper worden verkocht.

Belangenorganisatie CTA (organisator van CES) verwacht nog geen 175.000 verscheepte toestellen in de VS op een totaal van 40 miljoen verscheepte schermen. Volgend jaar zullen dat er nog niet veel zijn: 268.000. Niet verwonderlijk, de toestellen zijn belachelijk duur.

Niet zonder reden: Een 4K-televisie heeft 3840 horizontale beeldpunten (op 2160 verticaal). Een 8K-toestel heeft er 7680, op 4320 beeldpunten verticaal. Zelfs op enkele centimeters afstand zijn geen individuele beeldpunten te zien.

Analist Paul Gray is er echter niet van overtuigd dat consumenten nog meer pixels willen. Dat blijkt ook uit de cijfers: slechts een derde van alle huishoudens wereldwijd heeft 4K. De transitie van HD naar 4K is nog volop gaande.

Het gebrek aan 8k content is niet echt het probleem. 8k content kan via breedband makkelijk worden aangeboden via Netflix en zelfs YouTube, maar is nog duur om te maken.

8K leent zich eigenlijk vooral voor de echt grote schermen van 70 inch of hoger. Het zou zomaar kunnen dat 8K eerst in de professionele markt gaat doorbreken. Het eerste echte 8k evenement zijn de Olympische Spelen van Tokio die in 8k worden opgenomen en via grote schermen worden uitzonden.

Deel dit bericht

1 Reactie

J Diz Gonzalez - Nvt

4K 8K en FHD 1080P
Ikzelf vind FHD 1080P het mooiste om te kijken.
Die hoge resoluties van de televisies, is ten eerste niet natuurlijk kijken. Wil je met 4K of 8K kijken. Dan is sport misschien wel wat. Maar voor film Is het net alsof je naar een soap kijkt. Het is alsof je meteen live naar een film kijkt, net zoalsbevoordeeld GTST. Het ziet zo nep uit. Special effects zien er niet uit, te duidelijk nep en met FHD 1080P ziet het er gewoon goed uit (echter)… En dan de demo’s in de winkel wat ze afspelen op die televisies, werkelijk wat een opgeblazen kleuren. Gewoonweg te. Wat LEELIJK zeg.
Film moet film zijn zoals het bedoeld is en niet 4K 8K. Dat is alsof je naar een decor kijkt. Zo live en nep. Zet 2 tv’s naast elkaar, de een met FHD 1080P en de andere met 4K of 8K zelfde film en kijk dan. Wat duidelijk dat FHD 1080P echt film kijken is. De andere is echt opgefokt en super nep op alle fronten. En kan er nog veel over zeggen. Maar over smaak valt niet te twisten! Groetjes. Ieder zijn eigen mening smaak en ding! ???✌???

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond