Deel dit artikel
-

CES: Acer ‘Add-In-One’ bevestigt een Chromebox aan desktopmonitor

ChromeOS is eigenlijk vooral bedoeld voor tablets een notebooks. Ook enkele desktop draait er al onder. Acer’s nieuwe Add-In-One-systeem gaat nog een stap verder en kent een modulaiere opzet.

In de afgelopen jaren was een populaire manier om fysieke ruimte te besparen het kopen van een alles-in-één computer zoals de Apple iMac. Het probleem, vooral voor bedrijven en ervaren gebruikers, is echter dat alles-in-één computers moeilijker te repareren en te upgraden zijn.

Acer biedt een soort van compromis: De monitor in kwestie is de Acer Add-In-One 24, een 23,8-inch 1080p (aanraak)scherm met enkele handige poorten aan de onderkant, waaronder een 3,5 mm audio-aansluiting en twee USB-A-poorten. Voor videogesprekken is er bovenaan een 5MP webcam, samen met dubbele microfoons met ingebouwde ruisonderdrukking.

Gekoppeld aan de monitor – of afzonderlijk verkrijgbaar – is de Acer Chromebox CXI5, aangedreven door 12e generatie Intel-processors. Dit is een vrij standaard ChromeOS desktop apparaat, uitgerust met maximaal 16GB RAM en 256GB M.2 SSD opslag. Dit onderdeel is geheel vervangbaar.

De  Acer Chromebox CXI5 bij kost 289,99 en wordt in het eerste kwartaal van 2023 in de VS gelanceerd. De rest van het Add-In-One 24-pakket kost 609,99 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond