Deel dit artikel
-

CES: Canon stort zich op slimme camerasoftware

Bij Canon denk je aan printers en camera’s, maar het bedrijf is een compleet nieuwe weg ingeslagen en presenteerde gisteren op de persdag van CES in Las Vegas onder meer intelligente camerasoftware. Daaronder Kokomo, een volgens Canon zelf ‘meeslepend VR-softwarepakket’.

Met behulp van een VR-headset en een smartphone stelt de Kokomo-software gebruikers in staat elkaar in realtime te zien en te horen in een foto-echte omgeving.

In feite scant het softwarepakket je gezicht en verandert deze vervolgens in een fotorealistische avatar. De persoon met wie je in gesprek bent, hoeft geen VR-headset op te zetten. Canon noemt het zelf 3D bellen.

Free Viewpoint is gericht op de sportmarkt en voegt beelden van dan 100 high-end camera’s samen, waarna je de virtuele camera naar elke locatie kunt verplaatsen. Je moet dan denken aan drone-achtige replay-beelden. De software is nog in ontwikkeling, maar wordt al gebruikt bij wedstrijden van de National Basketball Association.

Canon toonde ook zijn nieuwe technologie MREAL, waarbij de echte en de virtuele wereld worden samengevoegd. Toepassingen zijn onder meer trainingsscenario’s en mixed-reality entertainment omvatten.

Canon laat in het midden of het de software zelf wil gaan gebruiken, of in licentie wil uitbrengen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond