Deel dit artikel
-

CES: Eerste volledig offline gegevensoverdracht door Constantijn van Oranje

Door het scannen van een speciale bewegende digitale code op het Nederlandse paviljoen op de Consumer Electronic Show in Las Vegas kon Constantijn van Oranje, Special Envoy for Techleap, als eerste een bestand volledig offline ontvangen op zijn telefoon.

De technologie voor deze offline manier van gegevensoverdracht is een ontwikkeling van het Eindhovense bedrijf LiveDrop. Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van ee gepatenteerde technologie die het mogelijk maakt om te blijven communiceren wanneer er geen internet beschikbaar is of wanneer de gebruiker geen gebruik wil maken van een online verbinding.

Met de technologie van LiveDrop kunnen willekeurige bestanden, zoals foto’s, PDF’s en Office-documenten, worden weergegeven in de vorm van een geavanceerde datamatrix die lijkt op de bekende QR-code. Deze datamatrix kan vervolgens worden gescand door de ontvanger, ongeacht of dit een iOS- of Android-telefoon is, en de technologie zorgt ervoor dat het originele bestand vervolgens beschikbaar is voor de ontvanger.

De technologie werkt ook op Windows en Linux en wordt momenteel tevens getest in de gezondheidszorg middels een pilot met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorgorganisatie Vivent.

Op CES lanceert LiveDrop deze week de LiveDrop Offline Sharing app voor iOS en Android. De eerste versie kan bestanden versturen tot 150KB en het ontvangen van een bestand duurt slechts enkele seconden. LiveDrop is een van de 70 Nederlandse start-ups die onderdeel zijn van de Nederlandse RVO delegatie en is op CES op zoek naar toekomstige businesspartners en eindklanten met name in de domeinen zorg, defensie en cyber security.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond