Deel dit artikel
-

CES: genoeg innovaties op ingekorte beurs

CES topman Gary Shapiro moest bij de opening van de grote consumentenbeurs in Las Vegas toegeven dat CES 2022 ‘rommelig’ zou verlopen. Maar dat hoorde nou eenmaal bij tech, zo suggereerde hij. Ondanks tientallen afhakers, waaronder niet de minste bedrijven, was er nog voldoende te zien op de beursvloer.

CES heeft nog geen bezoekersaantallen geopenbaard. De schattingen zijn dat er tussen 50.000 en 70.000 bezoekers waren, ongeveer een derde van wat er normaal op CES afkomt. Er waren 2300 exposanten, waaronder 800 startups.

De organisatie besloot kort voor de start om de beurs een dag in te korten, waardoor bezoekers hun reisplannen weer konden aanpassen. Bezoekers konden CES alleen bezoeken als ze een vaccinatiebewijs konden overleggen. Ook kregen ze zelftestkits mee. Wie onverhoopt besmet raakte, moest de beursvloer verlaten en werd naar het hotel gebracht.

De nadruk leek dit jaar te liggen op autonome voertuigen, robotica, healthtech en vliegende e-taxi’s. Het bedrijf Engineered Arts lanceerde in Las Vegas bijvoorbeeld een robot waar je een normaal gesprek mee kunt voeren.

Er was een slimme weegschaal die zelfs hartfilmpjes kan maken en de activiteit in de zenuwen kan meten. Sengled toonde een lamp die je hartslag in de gaten houdt. Mojo Vision heeft slimme contactlenzen waarmee je informatie kunt lezen zonder scherm voor je oog. De nieuwste auto van BMW kan zelfs van kleur veranderen: de autolak kleurt van zwart naar wit en wit naar zwart. Elke dag een ander uiterlijk.

Een Rotterdams bedrijf demonstreerde er de WasteShark, een waterdrone die afval van het wateroppervlak verzamelt. Het Eindhovense bedrijf Airbliss toonde high tech-mondkapjes die automatisch gefilterde lucht leveren.

Later vandaag vindt er een ‘autonome autorace’ plaats op de Las Vegas Motor Speedway. Tesla demonstreert The Loop, een drie kilometer lange tunnel onder het Las Vegas Convention Center waarmee je razendsnel van de ene naar de andere hal kunt komen.

Foto’s CES


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond