Deel dit artikel
-

CES: LG showt 8K OLED televisies

8K schermen, acht keer de resolutie van HD, trekken ook dit jaar weer de aandacht op CES. LG heeft in Las Vegas zijn eerste 8K televisies aangekondigd. Waarbij in de ZX-serie twee televisies worden gelanceerd: een 77-inch en een 88-inch variant, beide voorzien van OLED-paneel, HDMI 2.1-poorten en AV1-decoding.

Beide modellen bieden de mogelijkheid om native 8K Ultra HD-content af te spelen via HDMI- en USB-digitale ingangen, en codecs als HEVC, VP9 en AV1.

Naast twee nieuwe 8K oled tv’s met zeer grote schermformaten lanceert LG later dit jaar ook drie NanoCell 8K-series. Dat zijn 8k LCD LED-modellen die in formaten van 55-inch tot 75-inch. Vorig jaar had LG nog maar een model.

LG voorziet alle nieuwe 8K-modellen voor 2020 – ook de OLED schermen p- van de nieuwe α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processor. Die maakt gebruik van deep learning voor een geoptimaliseerde beeld- en geluidskwaliteit.

LG gebruikt graag de term Real 8K voor zijn nieuwste 8K-toestellen om aan te geven dat hun technologie beter is dan de QLED-tv’s van Samsung.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond