Deel dit artikel
-

CES: Opera komt met tv-platform

Softwaremaker Opera, bekend van de webbrowsers, introduceert een eigen platform voor televisie-apps, evenals een ontwikkelpakket en gaat daarmee de concurrentie aan met Google TV.

Het Noorse bedrijf onthulde zijn reeds in september aangekondigde applicatiewinkel zojuist op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het platform is net als vergelijkbare oplossingen gebaseerd op HTML5, maar het bijzondere zit hem in het feit dat de inhoud van programma en de selectie van de apps op elkaar worden afgestemd. Zo kan de kijker televisiekijken, terwijl hij links of rechts van het scherm applicaties kan selecteren. In de winkel zijn reeds apps te vinden van Facebook en Vimeo, maar ook games.

Tenminste een grote, niet nader genoemde fabrikant zou al hebben toegehapt. Opera garandeert dat zijn software uiteindelijk ‘miljoenen huishoudens over de hele wereld’ gaat bereiken. Dat is echter nog maar de vraag nu een van de grootste tv-fabrikanten Panasonic zich vandaag heeft aangesloten bij de Smart TV Alliance van LG, Philips (TP Vision) en Toshiba. Ontwikkelaars hebben geen belang bij een wildgroei van app-omgevingen en willen juist standaardisatie.

Dat Opera zijn vleugels aan het uitslaan is, bleek vorig jaar al toen bekend werd dat het een muziekwinkel had opgezet voor het Russische Rights Communications, onderdeel van Iricom.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arie

Die grote partij zal gok ik dan Sharp zijn, de enige partij die nog niet actief is op het gebied van smart-tv’s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond