Deel dit artikel
-

CES: Panasonic en IBM sluiten zich aan bij tv-app-platform

Panasonic en IBM sluiten zich aan bij het Smart TV Alliance van LG, Philips (TP Vision) en Toshiba, de samenwerking op het gebied van tv-apps. Dat heeft het platform aangekondigd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

De oorspronkelijke samenwerking werd najaar 2011 aangekondigd door oprichters LG, TP Vision (Philips) en Toshiba, maar nu begint het initiatief steeds meer handen en voeten te krijgen. Naast Panasonic hebben ook ABOX42, Specific Media en TechniSat Expand zich aangesloten bij het ‘Build Once, Run Everywhere’-ecosysteem.

Door de samenwerking hoeven ontwikkelaars niet voor iedere televisie weer andere apps te schrijven. Vooral de komst van Panasonic is belangrijk, omdat dit een van de grootste televisiefabrikanten ter wereld is en naast Toshiba de tweede Japanse deelnemer aan het platform.

De Smart TV Alliance wil later dit jaar met een nieuwe versie van het platform en het app-ontwikkelpakket komen. De tv-apps gebruiken open standaarden als HTML5, CSS3 en Javascript.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond