Deel dit artikel
-

CES: Samsung pakt uit met televisies

Samsung onthult tijdens techbeurs CES de volgende generatie QLED 8K-lijn. De nieuwe tv belooft volgens Samsung de ultieme home entertainmentervaring.

De Q950 heeft praktisch geen rand rondom het scherm en behaalt daarmee een screen-to-body-ratio van bijna 99 procent, de grootste op de markt. Bovendien is de Q950 slechts 15 millimeter dun over het gehele display. In combinatie met een volledig plat achterpaneel kan de Q950 vlak tegen de muur worden geplaatst.

De QLED 8K-line-up is volgens Saumg ook een van de eerste in de branche die het afspelen van native 8K-content ondersteunt. In 2020 kunnen consumenten AV1-codecvideo’s die zijn opgenomen in 8K streamen op QLED 8K-tv’s.

Samsung introduceert in Vegas verder ook de modulaire MicroLED. Met beeldschermen van 75, 88, 93 en 110 inch zijn MicroLED-modellen volgens Samsung geschikt voor een ‘verscheidenheid aan huizen en levensstijlen’.

De nieuwe MicroLED-modellen van 88 en 150 inch hebben ultradunne randloze ontwerpen, waarbij alle vier de kanten van de randen praktisch verdwenen. Gebruikers kunnen ook meerdere MicroLED-panelen met elkaar verbinden om nieuwe combinaties te maken en hun tv aan te passen aan de specifieke ruimte.

Over prijzen en beschikbaarheid heeft Samsung nog niets losgelaten.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond