Deel dit artikel
-

CES weer coronavrij, hoopt op 100.000 bezoekers

De Consumer Electronics Show (CES), die morgen van start gaat in Las Vegas, had twee jaar geleden het geluk dat het nog net voor corona zat en dus hoefde de elektronicabeurs niet zoals het Mobile World Congress in Barcelona op het laatste moment te worden afgelast. Maar het jaar erop kon de fysieke beurs niet plaatsvinden en vorig jaar trok de beurs slechts 43.000 bezoekers, 73 procent minder dan een jaar eerder.

Dit jaar wordt voor het eerst weer een volwaardige beurs verwacht en de organisatie rekent op 100.000 bezoekers. Dat zou altijd nog een daling van 41 procent betekenen vergeleken met 2020. Kinsey Fabrizio, senior vice president bij de Consumer Technology Association, de organisator van CES, zegt dat meer dan 2800 bedrijven zich hebben aangemeld als exposant.

Zeker 500 exposanten komen uit China, al verwacht de organisatie uitval nu de VS een coronatest verplichten voor reizigers uit China.

CES is qua oppervlakte weer groter geworden dankzij de aanbouw van de West Hall, die een lieve 1 miljard dollar heeft gekost. De Las Vegas Convention Center Loop, de ondergrondse tunnel ontwikkeld door The Boring Company van Elon Musk, werd een jaar geleden ook volledig operationeel.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Een centraal thema van CES 2023 is diversiteit en inclusie, dus zijn er evenementen als Women in Tech Q&A, Women in Consumer Technology en Vrouwen en Drones.

VR lijkt helemaal terug op CES 2023 dankzij de aandacht voor de metaverse. In 2019 kondigde autofabrikant Audi op de Consumer Electronics Show aan zijn modellen te willen transformeren tot ‘belevingswerelden’ voor virtual reality. Dit jaar moet het resultaat van die inspanningen te bewonderen zijn.

Audi is het eerste automerk dat VR-entertainment in de auto gaat aanbieden. TBezoekers vanaf de achterbank van een Audi e-tron of Audi e-tron Sportback kennismaken met wat Audi holoride noemt.

Modellen die zijn voorbereid op holoride zijn de A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, Q8 e-tron, Audi e-tron, e-tron Sportback en e-tron GT.

Sony lanceert op CES de PlayStation VR2, die wordt geleverd met een PS VR2 headset, controllers en stereohoofdtelefoons.

Een speciaal deel van de beursvloer is ingeruimd voor Web3-technologie. Er is een bedrijf OVR dat aan de metaverse ruiksensatie toevoegt.

Niet minder dan 70 Nederlandse bedrijf nemen vanaf 5 januari 2023 onder het thema ‘Tech for a responsible future’ deel aan de CES. Voor het eerst bestaat de Nederlandse delegatie voor bijna de helft uit scale-ups.

Het ‘NL Tech Pavilion’ op CES 2023 bestaat voor het tweede jaar op rij uit twee paviljoens. In het ‘Netherlands Tech Square’ staan de veertig nieuwste en beste startups. Daarnaast bieden zo’n dertig scale-ups hun innovatieve oplossingen aan in het ‘Netherlands Next Level Innovations Pavilion’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond