Deel dit artikel
-

Champions League straks live via internet

De NOS zendt vanaf het seizoen 2006/2007 de Champions League ook live uit via internet. De omroep is hieraan gebonden door de overeenkomst met de voetbalorganisatie UEFA. Simultaan-uitzendingen van alle wedstrijden zit er waarschijnlijk niet in.

De omroepen die de uitzendrechten voor de Champions League verwierven kregen ook van de UEFA de verplichting om de wedstrijden vanaf het seizoen 2006/2007 via internet uit te zenden. “Het gaat hierbij alleen om de wedstrijden die we live uitzenden”, zegt NOS-woordvoerder Mark Wassenaar.

In juni deed de NOS al een proef met het uitzenden via het web van wedstrijden van het WK onder de 20 jaar, dat in Nederland werd gehouden. “Die pilot is goed verlopen”, aldus Wassenaar.

Wassenaar kon niet vertellen hoe de uitzendingen eruit zullen zien. Onlangs werden de concerten van Live8 ook live via het web uitgezonden, waarbij in tegenstelling tot op televisie de concerten allen integraal online waren te volgen. De internetter kon zelf bepalen naar welk podium – onder meer Londen, Parijs, Moskou, Rome – hij wilde kijken.

“De redactie gaat nog bekijken hoe de uitzendingen worden gedaan. Maar ik kan me voorstellen dat we ons beperken tot de wedstrijden die we ook live uitzenden. Het zou kunnen dat we daarna ook de samenvattingen live gaan brengen.” Wassenaar verwacht echter niet dat de wedstrijden ook on-demand beschikbaar komen, waarmee internetters de wedstrijd na afloop ook nog op een zelf gekozen tijdstip kunnen bekijken.

De UEFA zendt zelf al langer alle wedstrijden uit via internet, via UEFA Action. Daarvoor dient wel betaald te worden, een abonnement kost 4,95 euro per maand. De online uitzendingen van de NOS zijn gratis beschikbaar. UEFA Action biedt echter wel de mogelijkheid om (delen van) wedstrijden on-demand te bekijken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond