Deel dit artikel
-

ChannelEngine haalt 50 miljoen op in ronde met Atomico

ChannelEngine uit Leiden haalt vijfitg miljoen dollar venturecapital op in een Series B-ronde. Deze wordt geleid door Atomico, General Catalyst stapt in en Inkef en Airbridge Equity doen weer mee.

Ook stapt Stephan Schambach in als angel investor. Hij was oprichter Demandware, Intershop en NewStore.

Veertien maanden geleden haalde het bedrijf van CEO Jorrit Steinz (foto) nog vijf miljoen groeigeld op. Wat daarmee bereikt werd zal investeerders dermate hebben aangesproken dat ze de portemonnee dit keer veel royaler trokken. Over de waardering van ChannelEngine doen de partijen geen uitspraken.

De kapitaalinjectie haakt aan op een moment in e-commerce waarbij steeds meer bedrijven nadenken over hun distributiebeleid. Verkopen ze enkel via hun eigen webwinkel? Haken ze ook een marktplaats aan? Gaan ze wel of niet verkopen op een andere markt en, zo ja, in welke landen dan? Voor dit soort vragen kan technologie van ChannelEngine, alsmede die van concurrent Channable, worden ingezet.

Daar komt bij dat grote sociale platformen bezig zijn met uitbreiding richting e-commerce. De eerste stappen met e-commerce zijn al gezet op Instagram, TikTok en Twitter.

Sinds de investering begin 2021 verdubbelde ChannelEngine zijn omzet, verdrievoudigde het zijn personeelsbestand tot bijna 150 man. In diezelfde periode opende het dependances in München, Dubai, Singapore, Melbourne en New York.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond