Deel dit artikel
-

ChannelEngine investeert 15 miljoen in Toronto

De Nederlandse techleverancier voor e-commerce ChannelEngine investeert vijftien miljoen dollar in de bouw van zijn noord-Amerikaanse hub. Daar komt honderd man te werken.

Kort voor het weekend maakte ChannelEngine bekend dat het een significant deel van zijn nieuwe zak groeigeld naar Amerika brengt. Vanuit Toronto wil het bedrijven in Canada en Amerika helpen om hun assortiment zo breed en gericht mogelijk bij alle relevante e-commercekanalen aan te bieden.

Veel bedrijven bezinnen zich op hun volgende stap in e-commerce. ChannelEngine uit Leiden is daarbij een partij die voorziet in distributiebeleid. Verkopen een bedrijven enkel via hun eigen webwinkel? Haken ze ook een marktplaats aan? Gaan ze wel of niet verkopen op een andere markt en, zo ja, in welke landen dan? Voor dat soort vraagstukken wordt de Nederlandse feedmanagement ingezet.

Het Financieele Dagblad schetst Toronto als de nummer drie techhub van Noord-Amerika, na San Francisco en Seattle. De zuidoostelijke Canadese stad heeft goede voorzieningen, loyaal en kundig personeel en een overheid die gretig kenniswerkers uit andere landen faciliteert.

ChannelEngine wil in Toronto komende drie jaar pakweg honderd man aantrekken.

In maart 2022 haalde directeur Jorrit Steinz (foto) vijftig miljoen dollar venturecapital op in een Series B-ronde. Deze wordt geleid door Atomico. General Catalyst stapt in en Inkef en Airbridge Equity doen weer mee.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond