Deel dit artikel
-

ChannelEngine koppelt met marktplaats Blokker

Technologiebedrijf ChannelEngine uit Leiden brengt een techniek uit waarmee retailers en merken automatisch hun producten kunnen aanbieden op de marktplaats van Blokker.nl en Nextail Connect!

“Je merkt het laatste half jaar dat webwinkels en fabrikanten in actie beginnen te komen. Ze laten zich niet de kaas van het brood eten van andere grote webwinkels en zoeken naar andere kanalen om hun bereik te verbreden”, aldus directeur Jorrit Steinz van ChannelEngine. Zijn bedrijf levert een platform waarmee partijen automatische koppelingen naar nationale en internationale marktplaatsen kunnen maken.

Blokker maakt afgelopen najaar bekend dat het zijn winkelvloer openstelt voor derde partijen. Na een selectie aan de poort kunnen andere webwinkels maar ook groothandelaren en fabrikanten hun artikelen aanbieden in de digitale schappen van Blokker.nl. Daarbij maakt Rob Minnée, manager Marketplace bij Nextail Connect!, gebruik van de technologie van Mirakl. Eerder bouwde hij aan bol.com Plaza.

Met de nieuwe koppeling krijgen klanten van ChannelEngine er weer extra bereik bij in het segment Huishoudelijke Artikelen. Dat kan interessant zijn voor een groep ondernemers die bewust niet op bol.com aansluiten omdat ze die te groot en concurrerend vinden. Steinz signaleert dat Nextail het marktplaatsconcept voortvarend in de markt zet en daadwerkelijk vraag uit de markt opwekt.

Steeds meer ondernemers kiezen voor extra bereik met marktplaatsen. Het oogt valt daarbij vaak op het buitenland, Duitsland en Frankrijk, om lokale kanaalconflicten te voorkomen maar ook om grote volumes restpartijen tegen scherpe prijzen kwijt te kunnen raken. “Serieuze partijen beginnen met grote voorraden in te stappen”, aldus de e-commerceondernemer.

Foto: friday13d (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond