Deel dit artikel
-

Chaos in de luchtvaart doemt nu deadline voor 5G-hoogtemeters dichterbij komt

De VS zullen een deadline voor luchtvaartmaatschappijen om vliegtuigen te voorzien van nieuwe sensoren om mogelijke 5G-interferentie te vermijden niet uitstellen. Minister van Transport Pete Buttigieg houdt vast aan deadline van 1 juli.

Luchtvaartmaatschappijen hebben gewaarschuwd dat ze de deadline niet zullen kunnen halen en mogelijk gedwongen worden om sommige vliegtuigen aan de grond te houden.

Telecombedrijven hebben eerder de uitrol van 5G uitgesteld om luchtvaartmaatschappijen in staat te stellen zich aan te passen.

In de VS bevinden de radiofrequenties die worden gebruikt voor 5G zich in een deel van het spectrum dat bekend staat als C-Band.

De Federal Aviation Administration (FAA) en luchtvaartbedrijven hebben eerder hun bezorgdheid geuit dat 5G zou kunnen interfereren met hoogtemeters van vliegtuigen.

Grote technologiebedrijven, zoals Verizon en AT &T, kwamen vorig jaar overeen om de uitrol van 5G-technologie uit te stellen tot 1 juli 2023 om luchtvaartmaatschappijen de tijd te geven om hun hoogtemeters aan te passen.

In de EU werken netwerken op lagere frequenties, waardoor het risico op interferentie wordt verminderd.

In Frankrijk zijn er zogenaamde ‘bufferzones’ rond luchthavens waar 5G-signalen beperkt zijn, terwijl antennes naar beneden gekanteld moeten worden om mogelijke interferentie te voorkomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond