Deel dit artikel
-

Chassisontwikkelaar Porsche werkt nu bij Apple

Apple heeft de vice-president van de chassisontwikkeling bij Porsche aangetrokken voor Project Titan. Manfred Harrer werkte meer dan 10 jaar bij Porsche, in zijn meest recente rol voor de Cayenne-serie.

Het is een nieuwe aanwijzing dat Apple serieus werk maakt van de ontwikkeling van een elektrische auto, een project dat eerst maar niet van de grond leek te komen.

De overstap van Harrer is ontdekt door Business Insider Deutschland, maar Apple wil niets kwijt over het nog altijd geheimzinnige project.

Volgens analist Ming-Chi Kuo, die contacten onderhoudt met de toeleveringsketen, werkt Apple aan een high-end model met een pittig prijskaartje. De productie zou op zijn vroegst in 2024 kunnen beginnen en in 2025 zou de auto dan commercieel verkrijgbaar zijn.

Er circuleren ook nieuwe geruchten over een samenwerking tussen Apple en Hyundai-dochter Kia. Bronnen beweren dat beide bedrijven op 17 februari een productie-overeenkomst sluiten. Met de investering zou Apple toegang krijgen tot Kia’s Amerikaanse autofabrieken in Georgia. Mogelijk wordt de autonoom rijdende Apple Car gebouwd op Hyundai’s E-GMP platform voor elektrische auto’s.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond