Deel dit artikel
-

Chatapp Line wordt grootgrutter

Chatapp Line is niet alleen een taxidienst begonnen, in Thailand gaat het Japanse bedrijf boodschappen bezorgen voor zijn 36 miljoen geregistreerde gebruikers.

Het gaat nog om een test, maar de plannen zijn om de dienst in heel Zuidoost Azië aan te bieden. Naast boodschappen kunnen tegen die tijd ook andere artikelen worden besteld, zo heeft het bedrijf al toegezegd.

In Thailand is Line veel populairder dan Facebook. Het is veruit de belangrijkste markt voor het chatbedrijf na Japan. Vorig jaar al bracht Line een winkelapp uit voor koopjes, maar nu wil Line zijn commerciële activiteiten integreren met zijn app. In december werd ook al een betaaldienst opgestart.

Logistiek en fulfillment worden verzorgd door aCommerce, een bedrijf uit Bangkok dat vorig jaar nog omgerekend 10,7 miljoen dollar aan financiering heeft opgehaald.

Line maakte in januari bekend dat het een soort Uber voor taxi’s gaat  beginnen. Al meteen zijn 3500 taxi’s beschikbaar door een samenwerking met taxibedrijf Nihon Kotsu. In de nabije toekomst streeft Line naar 20.000 taxi’s.

Line heeft in Japan, Thailand en Taiwan 92 miljoen gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond