Deel dit artikel
-

Chatbot-ontwikkelaar Ecreation naar Watermelon

Watermelon Messenger neemt de grootste chatbot-ontwikkelaar in Nederland Ecreation over. De Utrechtse startup krijgt daarmee in een keer de beschikking over 75.000 chatbots. In augustus lanceert het bedrijf een platform voor digitale klantcommunicatie, gebaseerd op deze technologie.

Algemeen directeur Sjoerd van Dijk wordt Chief Artificial Intelligence Officer bij Watermelon Messenger. Hij krijgt de leiding over een tienkoppig team data van ontwikkelaars en datawetenschappers.

Ecreation ontwikkelt al sinds 2005 slimme chatbots, waaronder ALICE voor MSN Messenger, een bot die op ‘natuurlijke wijze’ antwoord gaf op vragen van gebruikers. Ook verzorgt Ecreation de chatteksten van Sweetie 2.0, een initiatief van Terres des Hommes. Deze chatbot doet zich voor als 10-jarig Filipijns meisje en heeft zo geholpen 1.000 pedofielen te identificeren.

Watermelon zegt te investeren in chatbots omdat consumenten steeds meer direct een passend antwoord op hun vragen willen. Door de inzet van intelligente chatbots kunnen bedrijven dag en nacht klantenservice verlenen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Mark de Bruin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond