Deel dit artikel
-

Chatbotspecialist Maxwell ontvangt eerste investering

Start-up Maxwell uit Amsterdam ontvangt een investering van vierhonderdduizend euro. De specialist in chatbots wil zijn bereik uitbreiden naar andere platformen dan Facebook Messenger.

Maxwell haalde vierhonderdduizend euro op bij het Rijk en River Partner Ventures. Dat collectief van angelinvestors wordt geleid door Herman Kienhuis, ook de managing partner van KPN Ventures.

In de nabije toekomst moet klanten, dat zijn bedrijven die klantcontact willen robotiseren, naast FB Messenger ook WhatsApp en Instagram kunnen inzetten. Zo is NS International een klant die hier grote zichtbare stappen mee zet. Andere klanten zijn Hellofresh, Zalon van Zalando, Catawiki en Takeaway.com.

Het nieuw aangetrokken geld wordt gebruikt om het product door te ontwikkelen: apps voor Shopify en Magento. Zodra de app voor chatbots daar beschikbaar is, moet platformmarketing de Nederlandse software meer bekendheid gaan geven. Dat komt neer op contentmarketing vanuit Maxwell en social feedback van gebruikers.

Ondernemer Asbjørn Jørgensen financierde de start van Maxwell tot op heden uit eigen middelen. Hij was eerder oprichter van The Cloakroom. Dat verkocht hij begin 2016 aan het Duitse Modomoto.

Foto: pestoverde (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jack van Dooren - Froteu

Gefeliciteerd! Afgelopen 10 jaar was een veelgehoorde opmerking van directieleden: “Moeten wij geen App hebben?” Wanneer gaan dezelfde heren zeggen: “Moeten wij geen Chatbot hebben?” Maar beter snel mee beginnen en veel van leren, zodat je de rest een stap voor bent 😊

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond