Deel dit artikel
-

Chatboxen overvol sinds ongeluk Kennedy

Bij internetaanbieder America Online is een gigantische berichtenstroom op gang gekomen over het gecrashte vliegtuig van John F. Kennedy jr. AOL bericht dat een dergelijke overvloed aan chats alleen is voorgekomen direct na de dood van prinses Diana in 1997.

Na de dood van Diana verschenen er per minuut rond de honderd berichten over haar in de chatrooms van AOL, over John F. Kennedy jr. zijn dat er nu ongeveer 60 per minuut. Er chatten zo'n 1500 mensen tegelijk in de 100 chatboxen die America Online had geopend voor de trieste gebeurtenis.

Het vliegtuig waarin JFK jr. zich met zijn vrouw en schoonzus bevond stortte vrijdag met in zee voor de kust van het vakantie-eiland Martha's Vineyard. Na een omvangrijke zoekactie door de luchtmacht en de kustwacht wordt aangenomen dat het drietal is omgekomen bij het ongeluk. Veel mensen schreven op Internet hoe geschokt en verdrietig zij waren na het nieuws. Er waren ook veel troostende woorden voor de familie Kennedy.

De Kennedy-familie lijkt achtervolgd te worden door rampspoed. John en Bobby werden vermoord, terwijl hun broer Ted van een brug reed waarbij zijn bijrijdster omkwam. Zijn zoon, Edward, verloor een been aan kanker. Michael Kennedy, de zoon van Bobby, stierf bij een skiongeluk en zijn broer David stierf in 1984 aan een overdosis drugs.

Commentaar:
De Kennedy's zijn nog altijd zeer geliefd bij het Amerikaanse volk. Eigenlijk is de Ierse familie het 'koningshuis' van de Verenigde Staten. Sinds de tragedie rond de moord op president John F. Kennedy in 1963 zijn De Kennedy's niet meer weg te denken uit het nieuws. 'John-John', zoals de JFK jr. ook wel wordt genoemd, was een van de weinige onomstreden succesvolle Kennedy's. Waarschijnlijk kunnen we daarom weer eenzelfde soort hype verwachten als rond de dood van prinses Diana of die van president JFK. Homepages opgedragen aan JFK junior zullen als paddenstoelen uit de grond rijzen, ieder tijdschrift en ieder tv-station zal een speciale uitzending aan hem wijden en zijn politieke magazine George zal voorlopig beter verkopen dan ooit. Tot de volgende geliefde volksheld sterft.

Bron: De Telegraaf , ZDNet

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond